duminică, 8 iulie 2012

Ce trebuie sa fac azi in ziua 280!

    Ziua 280.

Citatul zilei:

"Schimbându-şi atitudinea minţii, omul îşi poate schimba viaţa."

William James (11.01.1842 – 26.08.1910) a fost un important psiholog şi filozof american, care a avut o pregătire formală de doctor. Acesta a scris cărţi importante despre psihologie şi psihologia sentimentului religios. Este numit de mulţi părintele psihologiei americane.
William James a argumentat că, întrucât este utilă, conştiinţa trebuie să fi evoluat. Cu alte cuvinte, aceasta are o funcţie. James a sugerat că dacă dorim să înţelegem originea şi scopul unui fenomen psihologic, ar trebui să ne întrebăm pentru ce este acesta folosit.
James a publicat Principiile psihologiei în 1890, în două volume groase şi Psihologia: un curs mai scurt în 1892, într-un singur volum. O altă operă faimoasă a lui William James este lucrarea acestuia despre psihologia religiei, Tipurile experienţei religioase în anul 1902.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ADEVARURI DESPRE SPIRITUL NOSTRU: CE TREBUIE SA FAC AZI! 86.

ADEVARURI DESPRE SPIRITUL NOSTRU: CE TREBUIE SA FAC AZI! 86. :       Z iua 86.        Î nchipuieşte-ţi că eşti plin de succes, bunăstare...

Multumesc!

 
Curtea de Arges - NEWS
Grup Facebook · 5.944 de membri
Înscrie-te în grup
Grup de informare... Curtea de Argeş - NEWS Ştiri din Municipiul Curtea de Argeş. Ştiri din judeţul Argeş. Ştiri din România. Ştiri de peste tot. :) ;...
 

Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină