duminică, 13 mai 2012

Ce trebuie sa fac azi in ziua 224!

   Ziua 224.
Citatul zilei:
"Tot ce suntem este rezultatul a ceea ce gândim. Dacă un om vorbeşte sau se poartă în urma unui gând rău, durerea îl va urmări. Dar dacă vorbeşte sau se poartă în urma unui gând pur, fericirea îl va urma, că o umbră care nu îl părăseşte niciodată."

Buddha (literal „Cel Treaz”, din rădăcina: √budh, "a trezi") este un titlu folosit în budism pentru toți cei care și-au împlinit potențialul de dezvoltare personală, descoperindu-și luminarea (bodhi), deși este adesea folosit pentru a se referi la Siddhartha Gautama, fondatorul budismului.


Dacă oamenii doresc să trăiască fericiţi în lumea aceasta, ei trebuie să aibă grijă şi să contribuie la bunăstarea celorlalte fiinţe. Buddhismul vede viaţa ca un proces de schimbare continuă, iar scopul celor ce practica această religie este să profite de acest fapt. Asta înseamnă că, în opinia lor, omul se poate schimba în bine, factorul decisiv în această schimbare îl deţine mintea omenească, iar buddhismul a dezvoltat multe metode de antrenare a minţii. Foarte importantă este meditaţia, care este o cale de inducere a unor stări pozitive, caracterizate de calm, concentrare, conştientă şi emoţii, cum ar fi prietenia. Buddhismul ne învaţă că prin meditaţie şi printr-un comportament moral, se poate atinge Nirvana, o stare de iluminare, de deşteptare, deşi înainte de a ajunge aici, omul este subiectul mai multor vieţi, unele dintre ele bune, altele rele, depinzând de karma fiecăruia. Karma este definită ca acţiunea intenţionată, altfel spus, fiecare gest, vorba sau faptă făcute conştient şi intenţionat. Karma înseamnă intenţie bună sau rea. Conform principiului cauză-efect, karma dintr-o viaţă anterioară determina natura vieţii prezente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ADEVARURI DESPRE SPIRITUL NOSTRU: CE TREBUIE SA FAC AZI! 86.

ADEVARURI DESPRE SPIRITUL NOSTRU: CE TREBUIE SA FAC AZI! 86. :       Z iua 86.        Î nchipuieşte-ţi că eşti plin de succes, bunăstare...

Multumesc!

 
Curtea de Arges - NEWS
Grup Facebook · 5.944 de membri
Înscrie-te în grup
Grup de informare... Curtea de Argeş - NEWS Ştiri din Municipiul Curtea de Argeş. Ştiri din judeţul Argeş. Ştiri din România. Ştiri de peste tot. :) ;...
 

Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină